Kulturspejlet – nøglen til global succes

 

Vil du vide mere om, hvordan danskerne er ekstreme?

Vil du lære at håndtere kulturelle konflikter?

Vil du slippe din egen fremmedfrygt og frustrationer i mødet med udlændinge?

 

Kulturspejlet – nøglen til global succes handler om vores møde med alt det, der er fremmed for os, og hvilke redskaber vi med rette kan benytte, hvad enten vi laver handler med russere, opkøber tøj i Kina eller byder flygtninge velkommen i vores lille land.

Jeg skriver om 100 % ansvar i kulturmødet, at vi skal se på os selv først, inden vi giver os til at dømme eller forsøge at kontrollere den anden. Hvordan vi rydder op i vores fordomme, og vigtigheden af at blive på egen banehalvdel, når der er en kulturel konflikt.

Plus en masse spændende andet: F.eks. at vi danskere er ekstreme – min unikke pointe med bogen. Jeg fortæller også om, hvordan min mand og jeg opdrager vores børn, som har en tyrkisk-muslimsk far og en dansk-kristen mor.

Til bogen hører følgende:

Bogen koster 150 kr. + porto. Skriv til mig med din adresse og antal bøger.

Bogens bagsidetekst:

Forhandlinger og relationer mellem danskere og udlændinge ender alt for ofte i misforståelser, og det drejer sig i bund og grund om, at danskere er ekstreme. Sådan fortæller forfatter og idéhistoriker Mette Bærbach Bas, der præsenterer Kulturmetoden® – en ny vej til at gøre kultursammenstød til positive møder.

Med underholdende eksempler fra især russisk forretningskultur og dansk-tyrkisk familieliv giver bogen løsninger til, hvordan danskere kan samarbejde, forhandle og trives godt med de mange kulturer, vi gør forretninger med og i stigende grad deler land og hverdag med. Forfatteren peger på, hvor vi danskere i særlig grad adskiller os fra personer fra andre lande, og hvor det er mest sandsynligt, at vi vil opleve konflikter.

– Vi er ekstremt tillidsfulde.
– Vi er ekstremt uformelle.
– Vi er ekstremt reserverede, konfliktsky og utrygge ved at vise følelser.

Ved i første omgang at se os selv i spejlet og erkende, hvor ekstreme vi er, kan vi opnå bedre resultater. Forfatteren deler gavmildt ud af egne erfaringer med den russiske forretningskultur og med at være tyrkisk gift.

Kulturmetoden® handler ikke om at lægge sig fladt ned, hver gang der er en konflikt, men om at se sig selv og sin kultur i øjnene, hvile i den og samtidig give plads til mennesker med en kultur, der er vidt forskellig fra vores.

Bogen byder på interviews med blandt mange andre ruslandseksperterne Samuel Rachlin og Flemming Rose.