Persondata-, cookie- og privatlivspolitik

Denne persondata-, cookie- og privatlivspolitik vedrører min danske momsregistrerede virksomhed: Ruslandseksperten.  CVR: 32009549. Indehaver: Mette Bærbach Bas. Adresse: Brabrand Skovvej 68, 8220 Brabrand. Kontakt mig på tlf: 61716109 og mail: mette@ruslandseksperten.dk.

Når du er kunde hos mig og besøger mit website, indsamles der oplysninger om dig, som bruges til at levere tjenester til dig, samt tilpasse og forbedre mit indhold og til at øge værdien af det indhold, der vises på mit websted.

Personoplysninger er alle slags informationer, der i et eller andet omfang kan henføres til dig. Det sker f.eks. ved alm. tilgang af indhold, hvis du tilmelder dig mit nyhedsbrev, bestiller en kulturtræning, et forløb eller foredrag, foretager køb via websitet eller lignende.

Oplysninger i forbindelse med booking af kulturtræninger, foredrag og køb af onlineprodukter eller bøger
Jeg indsamler og behandler typisk følgende typer af oplysninger: Et unikt ID og tekniske oplysninger om din computer, tablet eller mobiltelefon, dit IP-nummer, geografisk placering, samt hvilke sider du klikker på (interesser). I det omfang du selv giver eksplicit samtykke hertil og selv indtaster informationerne behandles desuden: Navn, telefonnummer, e-mail og adresse. Det vil typisk være i forbindelse med oprettelse af login, booking af kulturtræning/forederag eller ved køb af onlineprodukter eller bøger.

Oplysninger om din adfærd på webstedet
Mit websted indsamler informationer om din adfærd, når du besøger webstedetm såsom f.eks. hvilke sider du har besøgt, i hvilken rækkefølge, og hvor du har klikket på disse sider.
Oplysningerne bruges til at sikre, at du får den bedste og mest relevante oplevelse på webstedet og for løbende at optimere webstedet. Hvis du ikke ønsker, at der indsamles oplysninger, bør du slette dine cookies (se vejledning) og undlade videre brug af webstedet. Nedenfor uddybes, hvilke informationer der indsamles på webstedet, deres formål og hvilke tredjeparter, der har adgang til dem.

Oplysninger i forbindelse med tilmelding til nyhedsbrev
Når du tilmelder dig mit nyhedsbrev, tilbud og andre nyheder fra Ruslandseksperten, giver du samtykke til, at jeg behandler dit navn, e-mailadresse og evt. mobilnummer.

Brug af peronoplysninger, formål og behandlingsgrundlag
Jeg indsamler og bruger personoplysninger til de formål, der er beskrevet nedenfor. Jeg kan også behandle dine personoplysninger til andre formål, hvis jeg lovgivningsmæssigt er berettiget eller forpligtet til det. Jeg bruger dine personlige oplysninger til at sikre, at du får den bedst mulige oplevelse med mit websted, og får mest ud af dit forløb som kunde hos mig. Når du opretter dig som bruger, giver du samtidig samtykke til min behandling af dine personoplysninger i henhold til denne Persondatapolitik.

Dine personoplysninger (indsamlet i forbindelse med et køb/booking af kulturtræning/foredrag mv.) bliver registreret og gjort tilgængelige for andre udvalgte brugere og databehandlere, med det formål at de skal kunne levere den ønskede tjenesteydelse for dig. Det kan f.eks. være min nyhedsbrevtjeneste Mailchimp. Hvis du har givet samtykke til at modtage nyhedsbrev, bruger jeg dine personoplysninger til at sende nyhedsbreve, tilbud og andre nyheder fra Ruslandseksperten.

Når du registrerer dig som kunde i min webshop, indsamler jeg de oplysninger, du selv afgiver, f.eks. navn, adresse, e-mailadresse, telefonnummer og oplysninger om, hvilke produkter du køber. Formålet er, at jeg kan levere den service, du har bestilt og i øvrigt opfylde min aftale med dig, herunder for at kunne administrere dine rettigheder til at returnere og reklamere. Dine oplysninger opbevares, så længe du er kunde hos mig. Per definition er du livslang kunde hos mig. Du kan til enhver tid blive slettet som kunde hos mig, men så skal du være opmærksom på at du i så fald ikke længere har adgang til materialer hos mig. Kontakt mig her, hvis du ønsker at blive slettet som kunde.

Cookies
Når du besøger Ruslandskesperten.dk, modtager du automatisk en eller flere cookies. En ”cookies”, er en tekstfil, som gemmes på din computer, mobil el. tilsvarende med det formål at genkende den, huske indstillinger, udføre statistik og målrette annoncer. Cookies kan ikke indeholde skadelig kode som f.eks. virus. Det er muligt at slette eller blokere for cookies (se vejledning). Hvis du sletter eller blokerer cookies, vil annoncer kunne blive mindre relevante for dig og optræde hyppigere. Du kan desuden risikere at websitet ikke fungerer optimalt samt at der er indhold, du ikke kan få adgang til.

Websitet indeholder cookies fra tredjeparter, der i varierende omfang kan omfatte: Facebook og Google Analytics. Cookiens levetid kan variere, efter hvad de enkelte udbydere har sat dem til. Nogle cookies forsvinder, så snart du lukker browservinduet, andre kan eksistere i flere år. Mange udbydere anvender typisk 12 eller 24 måneders levetid på deres annonce-, statistik og indholdsrelaterede cookies. Bemærk at levetiden forlænges efter hvert besøg, så det er f.eks. 24 måneder fra sidst, at du har besøgt et website, at cookies opbevares på din computer.

Når du besøger min Facebook-side
Jeg og Facebook indsamler og behandler personoplysninger, når du besøger Ruslandsekspertens Facebook-side (“fanside”). Formålet med behandlingen er at kunne markedsføre mig over for potentielle kunder, bevare henvendelser og lignende beslægtede formål. Den konkrete Facebook-side, som er administreret af Mette Bærbach Bas, er: Tips og nyttig viden fra Ruslandseksperten.

Jeg følger Datatilsynets gældende retningslinjer omkring det delte dataansvar og tilstræber mig at sikre, at de besøgende på min Facebook-side får information om persondata. Som nævnt nedenfor i nærværende politik, har man også som besøgende på min Facebook-side mulighed for at udøve sine rettigheder, f.eks. retten til indsigt, retten til at gøre indsigelse og retten til sletning.

Behandlingen af personoplysninger på Facebook sker baseret på legitim interesse ud fra en interesseafvejning. Der behandles ikke oplysninger, hvor samtykke er påkrævet. Der indsamles kontaktoplysninger typisk i form af navn. Modtager vi følsomme oplysninger/særlige kategorier af oplysninger bliver disse slettet, så snart de kommer til vores kendskab. De personoplysninger, der afgives, vil ikke blive videregivet uden for virksomheden. Da de personoplysninger, der afgives på Facebook-siden, afgives af personen selv på min offentligt tilgængelige side, vil oplysningerne i udgangspunktet ligge på siden, så længe denne eksisterer. Man kan som afgiver af oplysningerne altid gøre indsigelse i forhold til interesseafvejningen, med henblik på at få slettet eventuelle opslag.

Jeg antager, at Facebook foretager automatiske afgørelser og profilering på den del af personoplysningerne, som Facebook er dataansvarlig for. Ruslandseksperten benytter sig ikke af automatiske afgørelser og profilering.

Bemærk! Hvis du ikke ønsker, at dine oplysninger behandles, bedes du undlade at besøge Ruslandsekspertens Facebook-side, da det på nuværende tidspunkt ikke er muligt for mig at ændre på Facebooks indstillinger for opsamling af data.

Samtykke
Når du bruger mit websted, indsamler og behandler jeg i nogle tilfælde dine personoplysninger på baggrund af dit samtykke. (Se ovenfor hvilke oplysninger, der indsamles ved samtykke). Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage. Dette kan ske ved at kontakte mig. Hvis du trækker dit samtykke tilbage, kan du ikke længere benytte mit websted. Hvis du trækker dit samtykke tilbage, vil jeg stoppe behandlingen af dine personoplysninger, medmindre jeg er berettiget eller forpligtet til at fortsætte behandlingen eller opbevaringen af dine personoplysninger på andet grundlag, herunder i henhold til gældende lovgivning.

Videregivelse af oplysninger og databehandling
Data om din brug af webstedet, hvilket indhold du modtager og evt. klikker på, geografisk placering, m.v. videregives til tredjeparter, i det omfang disse oplysninger er kendt. Du kan se hvilke tredjeparter, der er tale om, i afsnittet om ”Cookies” ovenfor. Oplysningerne anvendes til målretning af annoncering.

Jeg benytter herudover en række tredjeparter til opbevaring og behandling af data. Disse behandler udelukkende oplysninger på mine vegne og må ikke anvende dem til egne formål. Jeg anvender kun databehandlere i EU eller i EU-godkendte lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse. Dine data behandles fortroligt og anonymiseret. Videregivelse af personoplysninger som navn og e-mail, samt helbredsoplysninger m.v. vil kun ske, hvis du giver samtykke til det.

Sletning af persondata
Som udgangspunkt er du livslang kunde hos mig, idet du som kunde har livslang adgang til det materialer, du har købt rettighed til. Du kan til enhver tid blive slettet som kunde hos mig, men så skal du være opmærksom på, at du i så fald mister adgang til materialer hos os. Jeg håndterer din henvendelse manuelt og med svartid indenfor en uge. Oplysningerne opbevares generelt i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og jeg sletter dem, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring. Det er derfor ikke muligt at angive en generel tidsramme for, hvornår informationer slettes.

Jeg kan afvise rettigheder, der er urimeligt gentagende, kræver uforholdsmæssig meget teknisk indgriben (f.eks. at udvikle et nyt system eller ændre en eksisterende praksis væsentligt), påvirker beskyttelsen af andres personlige oplysninger, eller noget som vil være ekstremt upraktisk (f.eks. anmodninger om oplysninger, der findes som sikkerhedskopier).

Hvis jeg kan rette oplysninger, gør jeg det naturligvis gratis, medmindre det kræver en uforholdsmæssig stor indsats. Jeg bestræber mig på at vedligeholde mine tjenester på en måde, der beskytter oplysninger fra fejlagtig eller skadelig ødelæggelse. Når jeg sletter dine personoplysninger fra mine tjenester, er det derfor muligt, at jeg ikke kan slette tilhørende kopier fra mine arkivservere med det samme, og det er ikke sikkert, at personoplysningerne fjernes fra mine sikkerhedskopisystemer.

Sikkerhed
Jeg har truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen. Overførsel af personfølsomme oplysninger via e-mail eller webstedet Ruslandseksperten.dk sker derfor krypteret.

Indsigt og klager
Du har ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, jeg behandler om dig. Du kan desuden til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger anvendes. Du kan også tilbagekalde dit samtykke til, at der bliver behandlet oplysninger om dig. Hvis de oplysninger, der behandles om dig, er forkerte har du ret til at de bliver rettet eller slettet.

Ovenstående rettigheder håndteres manuelt af mig, Mette Bærbach Bas. Hvis du vil klage over min behandling af dine personoplysninger, har du også mulighed for at tage kontakt til Datatilsynet.

Kontakt
Jeg, Mette Bærbach Bas, er dataansvarlig for de persondata, som indsamles via webstedet. Hvis du ønsker, at gøre brug af dine rettigheder til f.eks. opdatering, berigtigelse eller sletning af dine personoplysninger, eller hvis du har spørgsmål til denne persondata-, privatlivs og cookiepolitik, kan du kontakte mig.

© 2018 Ruslandseksperten. Alle rettigheder forbeholdes.
Mette Bærbach Bas, Brabrand Skovvej 68, 8220 Brabrand.
CVR: 32009459.