#14 Podcast: Hvad er mulighederne i Ukraine og Hviderusland?

Morten Munk

Morten Munk er ukrainsk konsul og samtidig indehaver af rådgivningsfirmaet Mafcon. Mafcon arbejder med udflytning af produktion fra Danmark, primært til Ukraine og har frem til nu håndteret over 100 projekter med udflytning og etablering i CIS-området. Du kan høre med det samme, at når Morten taler, så taler han ud fra hands on experience.

I interviewet bliver du tippet om:

  • Interessante sektorer i Ukraine
  • Hvilke markeder efterspørger vestlige produkter
  • Særlig opdateret viden om Hviderusland som marked

Herudover giver Morten dig baggrundsviden, som er nødvendig for at forstå denne region. Som Morten siger i interviewet:

Sovjetunionen er et centralt styret kæmpeland bestående af rigtig mange stater og en planøkonomisk tilgang er nu blevet afløst af en mere markedsdrevet situation. Men man fjerner jo ikke umiddelbart 70 års total ensretning af tingene, så underliggende har man fortsat sovjettiden lovgivningsmæssige og juridiske strukturer og opfattelse af, hvordan tingene hænger sammen.

Som ekstra bonus får du også at vide, hvordan du skal håndtere kulturen. Her er det overordnede budskab fra Morten Munk: Gør dit hjemmearbejde – for her ligger langt den største risiko:

  • Lav dit materiale på det relevante sprog
  • Kræver dine produkter certificering?
  • Få dokumentationen på plads
  • Find ud af, hvordan du håndterer sprogbarrieren
  • Hav en grundlæggende forståelse af, hvordan et samfund som Ukraine, Hviderusland eller Rusland er skruet sammen – du skal forstå, at det er ekstremt topstyret.

Alt dette leverer Morten Munk i denne måneds podcastinterview.

God fornøjelse!

Podcasten finder du øverst her i indlægget. Du kan afspille direkte på siden eller downloade ved at højreklikke på linket.

 

Podcast via iTunes
Hvis du vil høre podcasten i din iPhone, iPod eller mp3-afspiller, så kan du abonnere på “Russisk Business eller Russisk Roulette-podcasten” igennem iTunes. Det gør du ved at klikke på iTunes-ikonet nedenfor:

itunes-subscribe

Du kan finde hele podcastserien på iTunes: Russisk Business eller Russisk Roulette

Hør de andre podcasts her på siden: Podcastserien Russisk Business eller Russisk Roulette

 

PS: Vil du vide mere om Morten Munk og Mafcon?

Læs dette blogindlæg: Morten Munk: Der er ingen genveje til succes i Rusland

Morten Munk, som er indehaver af rådgivningsfirmaet Mafcon har i interviewet tippet dig om nogle brugbare værktøjer til at finde ud af, om du er parat til etablering på det ukrainske marked:

Mafcons regnemaskine. Hvis du vil producere på distancen, kan du med denne regnemaskine finde ud af, hvor meget du kan forbedre din omkostningsstruktur.
Mafcons simulator. Her kan du teste, om du er klar til at etablere dig i Ukraine. Hvis du ikke er vant til at operere i dette område, kan du finde ud af, om din organisation er klar til at tage de risici, som en udplacering indeholder.

Når du har arbejdet med disse værktøjer inviterer Morten dig til at tage kontakt og få en snak om, hvordan det kan gøres i praksis. Her er Mortens kontaktoplysninger:

E-mail: mm@mafcon.com
Direkte: +45 40 18 84 55
Web: www.mafcon.dk

Speak Your Mind

*