#5 Podcast: Russerne lever under andre vilkår end os

Per Dalgård - Danmarks roligste ruslandsekspertNu skal vi ned i tempo. Denne podcastepisode er nemlig et interview med Danmarks roligste og måske mest behagelige ruslandsekspert: underviser, journalist og forfatter Per Dalgård. Per Dalgård er aktuel med bogen: Putin – og Ruslands ukontrollable demokrati. Jeg syntes, at han var den bedste kandidat til at belyse, hvordan sagerne står til i Rusland for tiden. Hans pointer har jeg foreviget i denne podcast.

D. 7. maj tog jeg toget til Ribe og besøgte Per Dalgård. Det var en solrig forårsdag, som varslede den flotte forsommer, vi har kunnet nyde i år. Per og jeg fik en snak i hans smukke gårdhave om Rusland, som landet ser ud i dag, og om de vilkår, som russerne lever og gør forretninger under. Vi bliver et par gange afbrudt af Pers hund, Masjka. Det må I tilgive.

Under samtalen forklarer Per Delgård, hvad det er for vilkår russerne lever under. Korruptionen og bureaukrati er et forretningsvilkår, som former dagen og vejen for den russiske forretningsmand. Som Per udtrykker det under interviewet:

”For russerne er det personlige en vigtig ting. For så er man en kammerat. Og så er man en ven. Og venner snyder ikke hinanden. Men optræder du som en skiderik, så bliver du også behandlet som en skiderik.”

I får også lige et par billeder fra dagen:

Per Dalgård - Danmarks roligste ruslandsekspert Per Dalgård med sin hund MasjkaMette Bærbach Bas på tur til Ribe for at lave interview med Danmarks roligste ruslandsekspert Per Delgård Stemningsbillede fra podcast-interview med Per DalgårdPodcast via iTunes
Hvis du vil høre podcasten i din iPhone, iPod eller mp3-afspiller, så kan du abonnere på “Russisk Business eller Russisk Roulette-podcasten” igennem iTunes. Det gør du ved at klikke på iTunes-ikonet nedenfor:

itunes-subscribe

Hør de andre podcasts her på siden: Podcastserien Russisk Business eller Russisk Roulette

 

Speak Your Mind

*