#7 Podcast: Den danske forretningsmands selvforståelse

Mette indtaler podcast

I denne podcast tager jeg fat i noget, som de fleste måske ikke har lyst til at høre: Nemlig danskernes egen selvopfattelse. Vi har som danskere en række uhensigtsmæssige overbevisninger, som vi skal have ryddet op i, før vi kan lykkes med at samarbejde på tværs af kulturer.

Det er nemlig ikke nok, at du forstår, hvor din russisk forretningspartner kommer fra. Du skal også vide, hvordan han opfatter dig, og det hænger faktisk meget sammen med, hvordan du opfatter dig selv.

Derfor har jeg stykket en audio sammen til dig med en masse betragtninger over, hvordan den danske forretningsmand opfatter sig selv, og hvordan han bliver opfattet af russerne.

I podcasten behandler jeg 6 overskrifter:

  • Den danske forretningsmand er stolt over at være dansk
  • Den danske forretningsmand tror han er kendt
  • Den danske forretningsmand har en lilleputstat-mentalitet
  • Den danske forretningsmand opfattes som værende arrogant
  • Den danske forretningsmand vil gerne kontrollere processen
  • Den danske forretningsmand opfattes som naiv

Du vil måske føle dig provokeret, når du hører denne podcast – det håber jeg næsten. For vi er nødt til at gøre op med vores egen selvopfattelse, når vi skal ud over landets grænser.

God fornøjelse!


PS: Jeg ved godt, at jeg snakker hurtigt, når jeg bliver ivrig. Du er velkommen til at sætte mig på pause en gang imellem, når du skal have vejret.


Og så en lille sjov info til dig, der måske undrer dig over, hvordan Ruslandsekspertens Podcast bliver til:

Jeg har masser af udstyr, mikrofoner og programmer til at behandle lyd. Men mange af mine ting er pakket ned i flyttekasser og låst inde i Boxit i Kolding. I disse måneder (frem til 1. oktober) bor jeg nemlig hos mine svigerforældre i Fredericia sammen med min mand og min lille datter.

Så når jeg indtaler podcasts sker det i mine svigerforældres soveværelse.Der er der god akkustik. Især, når jeg får indrettet mig med et tæppe, der tager lidt af lyden. Her har I et billede af mig efter indtaling af denne podcast:

Mette indtaler podcast

 

Podcasten finder du øverst her i indlægget. Du kan afspille direkte på siden eller downloade ved at højreklikke på linket.

Podcast via iTunes
Hvis du vil høre podcasten i din iPhone, iPod eller mp3-afspiller, så kan du abonnere på “Russisk Business eller Russisk Roulette-podcasten” igennem iTunes. Det gør du ved at klikke på iTunes-ikonet nedenfor:

itunes-subscribe

Du kan finde hele podcastserien på iTunes: Russisk Business eller Russisk Roulette

Hør de andre podcasts her på siden: Podcastserien Russisk Business eller Russisk Roulette

 

Speak Your Mind

*