#9 Podcast: Den russiske sjæl

Vladimir PutinDu har sikkert hørt om den særegne russiske folkesjæl. Folk refererer tit til русская душа (russkaja dusja) og beskriver den som noget, som gennemsyrer russisk kultur, men ingen kan rigtig sige, hvad det er. Hvis du er ligesom mig, så synes du nok, at det er en lidt flygtig størrelse, som man ikke rigtig kan blive klog på. Derfor giver jeg dig i denne måned en podcast om den russiske sjæl. Podcasten er et lydklip fra mit onlineprodukt Takt og Tone i Russisk Business.

I lydklippet, som varer 16 minutter, taler jeg om russisk mentalitet og den russiske sjæl. Blandt andet taler jeg om, at russere viser følelser i et meget større spektrum, end vi er vant til og trygge ved i dansk business. Et eksempel er Putin:

 

Putin er den macho ordknappe leder, hvis ansigt er skåret i granit under internationale forhandlinger. Men han er også hele Ruslands faderfigur, en kvindebedårer og et menneske, som lader sine følelser komme til udtryk. Et fint billede på den komplekse russiske sjæl.


Hvis du har lyst til at dykke dybere ned i den russiske sjæl, kan jeg anbefale bogen Vestens glemte rose, som jeg har anmeldt på bloggen her.

Vestens glemte rose af M. Pontoppidan

God fornøjelse!

Podcasten finder du øverst her i indlægget. Du kan afspille direkte på siden eller downloade ved at højreklikke på linket.
Podcast via iTunes
Hvis du vil høre podcasten i din iPhone, iPod eller mp3-afspiller, så kan du abonnere på “Russisk Business eller Russisk Roulette-podcasten” igennem iTunes. Det gør du ved at klikke på iTunes-ikonet nedenfor:

itunes-subscribe

Du kan finde hele podcastserien på iTunes: Russisk Business eller Russisk Roulette

Hør de andre podcasts her på siden: Podcastserien Russisk Business eller Russisk Roulette

Speak Your Mind

*