Afsløring: Det skal min bog hedde

Vidste du, at jeg har skrevet en bog baseret på alt det, jeg underviser i, når jeg laver kulturtræninger og holder foredrag? Den udkommer på Turbineforlaget til foråret.

Her er titlen, som jeg er super glad for:

Førstehjælp til ekstreme danskere

– fra kulturchok til kulturmøde

 

”Førstehjælp til ekstreme danskere” er et nyt bud på, hvordan vi danskere kan samarbejde og sameksistere med personer, som tænker og gør tingene anderledes end os, uden vi mister vores danskhed eller vores værdier.

Vi skal som udgangspunkt forstå, at den danske kultur på mange måder er ekstrem, og at der ikke er mange folk som os i verden.

Parametre som fladt hierarki, stor tryghed, høj tillid og feminine, omsorgsorienterede samfundsværdier gør os måske til verdens lykkeligste folk, men de placerer os også i den ekstreme ende af de fleste kulturparametre. 

Jeg er jo selv dansker og som du måske ved, er jeg gift med en dejlig tyrkisk mand. Desuden er jeg uddannet idéhistoriker med speciale i russisk sprog og kultur. Bogens mange eksempler handler derfor primært om tyrkisk familiekultur og russisk forretningskultur, og så selvfølgelig om det at være dansk.

  • Jeg skriver om flygtningestrømmen fra Syrien og giver bud på, hvordan vi kan gå til kulturmødet mere objektivt og mindre frygtsomt.
  • Jeg skriver om dengang de ekstremt lighedsbevidste danskere blev så sure over, at kronprinsen fik fri passage over Storebælt, mens stormen Egon rasede, at hoffet måtte give en offentlig undskyldning.
  • Jeg skriver om mit møde med den tyrkiske kultur, og hvordan min mand fik severet falaffel for første gang – hos min familie – af bare venlighed og med ønsket om at tage hensyn til hans kultur.
  • Jeg skriver om det misforståede hensyn i kulturmødet, hvor rummelig næsten bliver til grænseløs.
  • Og en million andre ting, jeg glæder mig til at dele med jer.

 

Min første uofficielle læser har fældet dom:

Jeg føler mig godt underholdt og informeret og lidt provokeret.

Det har været verdens længste proces. Sådan føles det. Jeg fik idéen til bogen for halvandet år siden og skrev manuskript, mens min mave voksede og voksede. Manuskriptet nåede lige at blive sendt til forlaget, inden Solvej meldte sin ankomst. Nu er hun 7 måneder, og bogen er endelig sendt til korrektur og layout. Wish me luck!

Den kommer i boghandlerne til foråret. Jeg har ikke en udgivelsesdato endnu, men jeg lover at holde jer opdateret 🙂

Speak Your Mind

*