Kulturtræning i russisk forretningskultur

 

Jeres udbytte ved et besøg af mig er f.eks.:

 • Tips og redskaber til at forstå og samarbejde med russerne
 • Nyttig baggrundsviden om historien, mentaliteten og kulturen og levevilkår
 • Hjælp til at gøre op med dine egne fordomme – hvilke holder stik, og hvilke skal justeres?
 • Indsigt i dagligdagen på en russisk arbejdsplads og russisk hierarki
 • Tips til at opbygge gode forretningsrelationer i Rusland
 • Hjælp til at kommunikere bedre med russerne
 • En indføring i takt og tone i russisk business

Når I booker mig til et foredrag, oplæg eller kulturtræning, kan I forvente følgende:

 • I får at vide, at det handler ikke om russerne, men om hvordan vi går til russerne.
 • I lærer, at når noget trigger os, har vi noget essentielt i spil, og i kulturmødet dækker det altid over en kulturforskel. Hvis vi går bag om den forskel og finder ud af, hvad det siger om os, står vi meget stærkere, når vi skal navigere i fremmede kulturer.
 • I forstår, at rummelig ikke er lig med grænseløs. Kulturmødet handler om at sætte klare grænser og kommunikere uden støj på linjen. Så I lærer at sige fra og til på den rigtige måde.
 • I får tips og redskaber til at forstå og samarbejde med russerne + nyttig baggrundsviden om historien, mentaliteten og kulturen.
 • Jeg taler om min kulturmetode, som hjælper danskerne til at begå sig blandt mennesker, som er meget anderledes. Hvis alle kendte den, ville ingen føle sig fortabt eller forarget eller forvirret, når de skal fungere sammen med udlændinge.
 • Jeg giver jer smukke sanseoplevelser med skønne videoklip, æstetiske billeder og tid til eftertænksomhed.
 • Når I tager hjem, har I en følelse af at se jer selv fra et nyt sted, og I kan bedre rumme og tilgive og forstå, at andre gør tingene og ser livet på en anden måde.
 • Med enkle redskaber og min unikke kulturmetode får I en ny bevidsthed – et kulturelt mindset – som vil hjælpe jer fremover til at navigere blandt mennesker, som er meget anderledes end jer.

 

Oplæg om PutinLokalitet:
Kulturtræningen foregår på din virksomhed, medmindre vi aftaler andet.

Booking:
Du kan skrive til mig via mail: mette(at)ruslandseksperten.dk eller ringe: 6171 6109.
Se mere information under Handelsbetingelser.

 

 

 

 

 

REFERENCER:

Stig Møller Christensen, Strategic Partnership Director hos ALK-Abelló A/S, var så venlig at give mig en udtalelse efter en kulturtræning på virksomheden. Den lyder sådan her:

Stig Møller ChristensenMette har en meget engageret og intens kommunikationsform, der gjorde, at hendes kulturtræning var meget spændende. Hun kom bredt omkring både de historiske aspekter af den russiske kultur, samt hvordan man når frem med sine budskaber, får bygget troværdighed op og derved kan få en succesrig forretningsstart på det russiske marked. Jeg har som konsekvens ændret min kommunikationsform til vore samarbejdspartnere og kan allerede mærke en positiv respons.

 

LT-R Oscar Cosman Brøndum fra Forsvarets Hovedorganisation for Personel af Reserven i Danmark havde denne kommentar efter et oplæg om russernes selvforståelse:

Oscar Cosman BrøndumMette gav os et interessant foredrag om russisk kultur og folkesjæl, som både var dybdegående og aktuelt. Mettes foredrag gav en god forståelse for den nuværende situation i Rusland ved hjælp af en indgående viden om landet kombineret med interessante visuelle hjælpemidler og plads til debat. 

 

Line Nyborg, souchef i SYDTEK, sendte mig denne kommentar efter et foredrag:

Line Nyborg, SYDTEKKære Mette
Mange tak for, at du kom til Vordingborg. For os var det hele den lange rejse værd 🙂 Både min kolleger i SYDTEK og gæsterne har meldt meget positivt tilbage på det, du havde at fortælle – og måden du gjorde det på. Så tusind tak! Man kunne mærke din begejstring, viden og engagement i forhold til Rusland, og der var flere nye pointer, selvom vi nu i nogle år selv har arbejdet intenst med markedet. Meget interessant med din aktuelle vinkling ift. vinter OL 2014. Vi vil anbefale andre at møde dig og lytte godt efter dine erfaringer med at arbejde med russiske partnere.

 

 

Hvorfor vælge mig?Mette Bærbach Bas, kulturtræning i russisk forretningskultur
Du får mit engagement og min passion, min imødekommenhed og min positive livssyn. Fordi jeg frem for alt brænder for Rusland, vil næsten alle, som kommer i kontakt med mig, blive smittet af min fascination af Rusland og min åbne og fordomsfrie tilgang til kulturmødet med russerne.

I mine foredrag og oplæg taler jeg om det, der trigger os ved russerne. Det har du sikkert selv oplevet: At blive fascineret, frastødt, forelsket eller forarget under et møde med russerne. Min pointe er, at når noget trigger os, betyder det, at vi har essentielle ting i spil. I kulturmødet dækker det altid over en vigtig kulturforskel.

Jeg involverer jer aktivt og sørger for, at den nye viden lander hos jer, så I kan bruge den med det samme. Det plejer at være sjovt, inspirerende og fuld af aha-oplevelser at have mig på besøg.