Derfor fremmer forståelse forretning

Min credo er: Forståelse fremmer forretning. Forståelse er det første skridt på vejen til at skabe et frugtbart og smidigt samarbejde med russerne. Når du har sat dig ind i, hvor russeren kommer fra, hans selvforståelse, hans verdensbillede, hans levevilkår og forretningsvilkår, kan du relatere til hans måde at tage beslutninger på.

Du vil da opleve, at fordi du forstår ham, kan du nemmere tilgive fornærmelser og kultursammenstød, og du vil alene med din ændrede holdning bidrage til et bedre samarbejde. Dermed vil du og din virksomhed kunne øge eksportresultaterne på grund af kulturforståelse.

Jeg har selv brændt mig på Rusland, fordi jeg ikke forstod russerne. Det betød, at jeg ikke kom igennem med mine ting derovre. Ikke i første omgang i hvert fald.

Jeg mener, at kulturtræning bør være et naturligt element i enhver eksportstrategi. Det kan gøres på mange måder: Forløb til udstationerede, samarbejdsworkshops, firmaforedrag, 1-til-1 kulturel mentoring, kulturtræning i grupper.

Det vigtigste er, at du og din virksomhed tager ansvar for, at der er kulturelle forskelle, som har en betydning for bundlinje, strategi og kommunikation, og at disse forskelle kan håndteres ved forberedelse og opkvalificering af medarbejdernes kulturelle forståelse. Resultatet er smidigt samarbejde og mindre pushback fra dit eget danske team, fordi de nu forstår, hvad der sker, og selv ved, hvordan de skal klare de fleste forhindringer.

Jeg vil elske at vise dig vejen. Kontakt mig for mere info.

Mette Bærbach Bas

Speak Your Mind

*