Det er i banjaen – den russiske badstue – at relationsopbygningen sker for alvor

For er par uger siden kunne man høre mig på slap line i P4 Morgen. Indslaget handlede om, at de sjællandske virksomheder har slået hul igennem til Rusland. En stor del af succesen skyldtes SYDTEK, som er erhvervsudviklingscenteret i Region Sjælland. Deres folk har deltaget på flere af Svetlana Gertsens Business Trips til Rusland det sidste års tid.

Og det har givet pote. Nu pakker endnu flere erhvervsfolk kufferten og tager østpå til det lukrative russiske marked. Det var det indslaget handlede om.

I radioindslaget ville værterne vide lidt om, hvad man så kan forvente som dansk forretningsmand eller -kvinde i Rusland. Og jeg er jo altid frisk på en kommentar. Jeg valgte at tale om relationer, og om hvorfor man skal opbygge tillid – og de forskellige situationer man kan komme ud i. Blandt andet banjaen – den russiske badstue.

Under interviewet blev jeg helt ivrig, og pludselig jeg hørte mig selv sige det her:

“… så når du oplever dig selv blive pisket med birkeris af en storsvedende næsten nøgen russer, så er relationsopbygningen ved at være på plads”.

Udover denne, hmm, interessante bemærkning, var det nok min hidtil bedste medieoptræden, hvis jeg selv skal sige det. Hvis du vil høre mine udtalelser, gå ind dette link og tryk på lydklippet (i højre spalte står mit navn).

Speak Your Mind

*