Det var nemt at skrive bogen

shutterstock_370595636_webTil jer, der følger med, har jeg lyst til at fortælle lidt om, hvordan det går med min bog. Jeg har været i gang i meget lang tid, føles det som om. Faktisk fik jeg idéen i sommeren 2014, og jeg gik i gang med at skrive i efteråret 2014. Omkring dette tidspunkt blev jeg gravid, og efterhånden som maven voksede, voksede manuskriptet også. Lige indtil jeg næsten ikke kunne nå tasterne på grund af den store mave, som spærrede det hele. 14 dage før termin var manus klar og blev sendt til en håndfuld udvalgte forlag, og mens jeg gik og nussede om min nyfødte, blev den vurderet af forlagene.

Jeg var heldig. TURBINE BUSINESS kunne se idéen med bogen, og jeg kunne se idéen med at samarbejde med dem. Et kig på deres værdigrundlag overbeviste mig med det samme: Forlaget udgiver moderne businessbøger, ”der både er kloge og fyldt med medrivende og tankevækkende historier”. Jeg var solgt efter at have læst følgende: ”Du kan sagtens være sjov og spændende, selv om du er klog” og  ”Erhvervsfolk og ledere vil også gerne underholdes, mens de bliver klogere.”

Min bog er nemlig fuld af historier. F.eks. er der en om Helgas falaffel, Den grimme baby og Stig og de frosne torsk. Samt måske hundrede andre eksempler og historier, som er spundet sammen med mine pointer om, at danskerne er ekstreme, og at vi derfor skal se på os selv først, før vi ser på den anden. Jeg viser en måde at være i kulturmødet, hvor du ikke behøver at dømme eller kontrollere den anden part – eller udfaldet for den sags skyld. Det er i virkeligheden min måde at være i verden på.

Det var nemt at skrive bogen
Jamen, det var altså nemt at skrive den. Jeg fik idéen, og så skitserede jeg en struktur. Den viste sig at holde vand, og jeg gik så i gang med at skrive kapitel for kapitel. Det sværeste var faktisk at få tid til det. Jeg overbeviste Cem MANGE gange om at tage hjem til sine forældre med Sif, så jeg kunne få en weekend alene og arbejde.

Jeg investede i en skrivecoach, som gav mig feedback. Og jeg var mega heldig, at Fire Flotte Mænd i min netværk ville stille op til ekspertinterviews: Samuel Rachlin, Flemming Rose, Per Dalgaard og Jørgen Bollesen. Da bogen også handler om kulturmødet i privatlivet, hvor jeg trækker på mine egne erfaringer fra mit dansk-tyrkiske ægteskab med Cem, fandt jeg via mit netværk to dansk-tyrkiske par, som ville give deres bud på, hvordan man lever i et tokulturelt ægteskab.

Ikke den titel alligevel…
Min redaktør havde ikke ret mange ændringer til indholdet. Det sad lige i skabet. Derimod var det virkelig op ad bakke at layoute forside og finde titel. Måske har du læst blogindlægget: Afsløring: Det skal min bog hedde. Vi var faktisk blevet enige, både layouter, redaktør og forfatter. Titlen var på plads: “Førstehjælp til ekstreme danskere – fra kulturchok til kulturmøde”. Forsiden var layoutet og klar til tryk.

Og så blev den heldigvis stoppet.

Vi var nemlig ikke skarpe nok i vores indpakning. Som de sagde på forlaget: god bog, god idé – elendig indpakning. Jeg tror, vi undervejs i processen var blevet så optaget af bogens potentiale, at vi glemte, at dens primære målgruppe er erhvervsledere. Vi var så optaget af, at bogens pointer er relevante for alle danskere. Vi kunne se, at bogen kan være med til at ændre den måde, vi danskere forholder os til udlændinge. Så vi glemte, at den skal kunne sælges, og at det skal være til at forstå, hvad den handler om ved et enkelt blik på titel og forside. Jeg synes stadig, den gamle titel er knaldgod. Jeg må også være ærlig at sige, at det kostede et par tårer og et par ture rundt om Brabrandsøen, før jeg var klar til at slippe den.

Nu er vi enige igen. Om en ny titel. Som jeg holder for mig selv lidt endnu.

Pointen er, at forlaget gjorde sit arbejde, og det var vigtigt og rigtigt. Min kompetence er at skrive bogen, deres er at sælge den. Hvis denne bog skal blive en bestseller, skal den bekende kulør. Den er en ledelsesbog, men den er også relevant for ikke-ledere. Det synes jeg, at indpakningen nu viser rigtig fint.

Glæder mig til at vise jer resultatet snart.

Speak Your Mind

*