En snak på P4 om folket, som ikke smiler til fremmede

I lørdags var jeg på besøg hos Rasmus Scharling Toft i “Danmark Indirekte”. Et fint radioprogram på P4, som denne lørdag handlede om vinterferie, OL og russerne. Min rolle var at perspektivere mødet med russerne, så de blev lidt nemmere for os at forstå. Jeg trak på mine egne erfaringer, fra dengang jeg første gang var i Rusland og stiftede kendskab med folket, som ikke smiler til fremmede.

Mit budskab til P4’s lyttere er, at man skal bruge Rusland til at blive klogere på sig selv som dansker. Altså se bag om de ting, der trigger os, og finde den kulturforskel, der er i spil. Vi skal huske, at vi kommer til Rusland med vores kultur. Den kan ikke oversættes 1:1.

DR-studiet i Aarhus

Hvis du vil høre programmet, kan du afspille det via dette link. Selve indsaget om russerne starter efter 1 time og 10 minutter. Jeg er på i flere omgange med lidt popmusik indimellem. Første gang efter 1 time og 20 minutter. Herefter igen efter 1 timer og 28 minutter.

 

 

Speak Your Mind

*