Foredrag om Rusland

Foredrag om Rusland af Mette Bærbach Bas løfter energien og giver plads til forståelse, rummelighed og nye perspektiver. Du kan booke Mette til et foredrag på jeres skole, virksomhed eller forening.

Jeg er idéhistoriker, forfatter og ekspert i kulturmødet. I mine foredrag fortæller jeg levende, åbenhjertigt og med tåkrummende detaljer om vellykkede – og knap så vellykkede – kulturmøder. F.eks. om dengang jeg oplevede et regulært kulturchok som frivillig på et russisk børnehjem.

Book mig til et foredrag på jeres skole, virksomhed eller forening. Kontakt mig for en snak, så vi kan se, om jeg er det rette valg for jer.

Foredrag om Rusland af Mette Bærbach Bas

Eksempel på et foredrag om Rusland:

Med udgangspunkt i mine oplevelser som frivillig på et børnehjem i Sankt Petersborg fortæller jeg, hvordan danskerne skiller sig ud fra resten af verden, og på hvilke områder vi endda kan siges at være ekstreme.

Deltagerne får rig lejlighed til at tale om deres eget syn på dansk kultur og på deres erfaringer med udlandet, mens jeg sætter det i perspektiv til kulturmødet. Sammen kommer vi frem til nogle gode pointer og forklaringer på dansk kulturs særegne træk.

En af mine forcer som oplægsholder er at skabe en fortrolig stemning, hvor vi kommer i dybden og lærer mere om vores egne overbevisninger og opdager, hvor skoen trykker i mødet med udlændinge.

I min bog Kulturspejlet giver jeg f.eks. også en række redskaber til bedre samarbejde med udlændinge. Jeg ved, at disse redskaber gør en forskel for f.eks. danskere, der skal forstå og samarbejde med kunder, især uden for EU, hvor kulturforskellene kan være en utrolig stor hindring.

Deltagerne om foredrag om Rusland af Mette Bærbach Bas:

Solvejg FredslundSolvejg Fredslund, lærer på Grønvangskolen i Vejen:

Det var et utroligt lærerigt foredrag. En af de ting, der gør dit foredrag spændende og interessant, er, at det skinner tydeligt igennem, hvor stor en interesse og viden, du har. Det smitter, og man har lyst til at høre mere og vide mere.

Personalefotografering, HUM, Humanistisk Fakultet, 26. august, 2009, Institut for Historie og Områdestudier, Rósa MagnúsdottírRosa Magnusdottir, lektor på Institut for Kultur og Samfund, Aarhus Universitet:

Mette holdt et velforberedt og meget engageret foredrag for vores studerende. Hun havde god kontakt til sit publikum, og hun var underholdende, samtidig med at hun var meget ærlig om de udfordringer, som opstår, når mennesker indgår i kulturmøder.

Stig Bo JensenStig Bo Jensen, bestyrelsesformand i erhvervsFORUM Roskilde:

Mette er en meget inspirerende og vidende foredragsholder. Hun forstår på bedste vis at få engageret deltagerne i en levende debat, og hun formår at favne forskellige synspunkter, der måtte dukke op undervejs på en fin måde.

Rolf PetersenRolf Petersen, Centerleder i LOF Kursuscenter:

Mette leverede en både underholdende og engageret indsats. Mette inddrager deltagerne i sit indlæg, så man bliver en interaktiv part i arrangementet. Foredraget kan absolut anbefales!

Oscar Cosman BrøndumOscar Cosman Brøndum, Forsvarets Hovedorganisation for Personel af Reserven i Danmark:

Mette gav os et interessant foredrag, som både var dybdegående og aktuelt. Mettes foredrag gav en god forståelse kombineret med interessante visuelle hjælpemidler og plads til debat.

Mette holde foredrag om Rusland på Allerød Gymnasium

Book et foredrag af Mette Bærbach Bas

En oplevelse lige i skabet

Jeg tilpasser mit stof til jeres aktuelle situation, behov og ønsker, så I får en oplevelse, der sidder lige i skabet.

Mine foredrag er krydret med refleksionsøvelser, skønne videoklip, æstetiske billeder og tid til eftertænksomhed. Når I tager hjem, har I en følelse af at se jer selv fra et nyt sted, og I kan bedre rumme og tilgive og forstå, at andre gør tingene og ser livet på en anden måde.

Med enkle redskaber og min unikke kulturmetode får I en ny bevidsthed – et kulturelt mindset – som vil hjælpe jer fremover til at navigere blandt mennesker, som er meget anderledes end jer.

Hvorfor vælge et foredrag om Rusland af Mette Bærbach Bas?

Book et foredrag af Mette Bærbach Bas eller kulturtræning i russisk forretningskulturDu får mit engagement og min passion, min imødekommenhed og min positive livssyn. Fordi jeg frem for alt brænder for det jeg laver, vil næsten alle, som kommer i kontakt med mig, blive smittet af min fascination af kulturmødet og især Rusland og min åbne og fordomsfrie tilgang til kulturmødet med udlændinge.

I mine foredrag og oplæg taler jeg om det, der trigger os ved de fremmede. Det har du sikkert selv oplevet: At blive fascineret, frastødt, forelsket eller forarget under et møde med udlændinge. Min pointe er, at når noget trigger os, betyder det, at vi har essentielle ting i spil. I kulturmødet dækker det altid over en vigtig kulturforskel.

Jeg involverer jer aktivt og sørger for, at den nye viden lander hos jer, så I kan bruge den med det samme. Det plejer at være sjovt, inspirerende og fuld af aha-oplevelser at have mig på besøg.

Du kan bestille et foredrag ved at ringe til mig på: 6171 6109 eller skrive til mette@ruslandseksperten.dk

Se også mine handelsbetingelser.