Hvis Putin sad i min sofa

For nogle dage siden kom posten med min længe ventede matrjoskadukke med Ruslands ti vigtigste statsledere fra Putin til Peter den Store. Den var svær at få fat på, men nu har jeg den. Jeg skal bruge den til et oplæg hos Forsvaret om russisk historie og kultur. Jeg pakkede den ivrigt ud og stillede alle de små trædukker på rad og række på mit sofabord. Dukkerne tog derefter del i et omfattende foto shoot, og jeg fik et super billede ud af det. Nu, hvor jeg kigger på billedet, slår det mig, at det nok er det nærmeste, Putin kommer på min sofa.

Matrusjka med præsidenter

Men hvis nu Putin sad i min sofa, så ved jeg lige præcis, hvad jeg ville gøre. Jeg ville servere det bedste jeg har for ham. Det musselmalede porcelæn ville blive stillet på bordet. Min stempelkande ville brygge en god økologisk kaffe indkøbt til lejligheden. Jeg ville servere mine lækre, velsmagende hjemmebagte boller med gulerod, solsikkekerner og dadler. Til dessert ville jeg hente den dér fantastiske franske chokoladesoufflé fra Lagkagehuset.

Putin er sikkert vant til et finere og dyrere traktement, men jeg ved, at han som russer vil sætte pris på den nærhed, som jeg kan skabe. At jeg serverer det bedste, jeg har. At jeg inviterer ham inden for i mit hjem. At jeg viser ham, hvem jeg er. Så han kan aflæse mine værdier, mit væsen, min væremåde.

Tænk på det, næste gang du skal være social med en russer. Vis ham lidt af dig selv. Tag ham med hjem og grille i haven i stedet for en middag på byens gourmetrestaurant. Hvis du har en båd, så tag ham med ud på fjorden. Hvis du har en gård med heste, så tag ham med ud at ride.

Nu jeg tænker over det, har jeg altid meget hurtigt i forløbet været hjemme hos alle mine russiske venner. Jeg får næsten altid en stående invitation fra de russere, jeg møder i mit arbejde, om at komme hjem til dem og overnatte eller bare spise. De tager med det samme relationen til næste skridt. Nærheden. Den er så essentiel, når du skal opbygge en givende relation med en russer.

 

 

Speak Your Mind

*