Kulturspejlet – nøglen til global succes

Kulturspejlet inviterer dig til at se nærmere på din egen danske kultur. I vor tids overflod af coaches, mentorer, terapeuter, guruer og livsstilseksperter undrer det mig, at vi danskere er så lidt bevidste om vores egen kultur. Vi underkaster vores barndom, vores parforhold og vores karrierer omfattende grublerier, men vores kultur – den stiller vi ikke spørgsmålstegn ved. Det er på høje tid, vi selvudvikler på vores nationalkarakter, for vi ligger virkelig i den ekstreme ende. Vi danskere er ekstremt individualistiske, ekstremt ligeværdige, ekstremt trygge, ekstremt uformelle og ekstremt tillidsfulde.

Vores ekstreme kultur spænder ben for kulturmødet, og det er helt unødvendigt. Med få velvalgte redskaber og min Kulturmetode® kan vi lære at få de resultater, som vi ønsker i kulturmødet. Det gælder, hvad enten vi laver handler med russere, opkøber tøj i Kina eller byder flygtninge velkommen i vores lille land.

Som ekspert i kulturforskelle hjælper jeg til at udligne forskellene, uden begge parter føler, at de giver for meget eller mister sig selv. I bogen skriver jeg om 100 % ansvar i kulturmødet, og at vi skal se på os selv først, inden vi giver os til at dømme eller forsøge at kontrollere den anden. Jeg viser dig, hvordan du rydder op i dine fordomme, og du lærer vigtigheden af at blive på egen banehalvdel, når der er en kulturel konflikt.

Bogen er fuld af personlige historier, som hjælper med at lande den nye teori hos dig. Jeg fortæller f.eks. om, hvordan min mand og jeg opdrager vores børn, som har en tyrkisk-muslimsk far og en dansk-kristen mor. Da jeg jo er ruslandsekspert, får du også en masse tankevækkende eksempler fra kultursammenstød mellem danskere og russere – et emne, der er mere relevant nu end nogensinde.

Til bogen hører følgende:

Bogen koster 150 kr. + porto. Skriv til mig med din adresse og antal bøger.

Bogens bagsidetekst:

Forhandlinger og relationer mellem danskere og udlændinge ender alt for ofte i misforståelser, og det drejer sig i bund og grund om, at danskere er ekstreme. Sådan fortæller forfatter og idéhistoriker Mette Bærbach Bas, der præsenterer Kulturmetoden® – en ny vej til at gøre kultursammenstød til positive møder.

Med underholdende eksempler fra især russisk forretningskultur og dansk-tyrkisk familieliv giver bogen løsninger til, hvordan danskere kan samarbejde, forhandle og trives godt med de mange kulturer, vi gør forretninger med og i stigende grad deler land og hverdag med. Forfatteren peger på, hvor vi danskere i særlig grad adskiller os fra personer fra andre lande, og hvor det er mest sandsynligt, at vi vil opleve konflikter.

– Vi er ekstremt tillidsfulde.
– Vi er ekstremt uformelle.
– Vi er ekstremt reserverede, konfliktsky og utrygge ved at vise følelser.

Ved i første omgang at se os selv i spejlet og erkende, hvor ekstreme vi er, kan vi opnå bedre resultater. Forfatteren deler gavmildt ud af egne erfaringer med den russiske forretningskultur og med at være tyrkisk gift.

Kulturmetoden® handler ikke om at lægge sig fladt ned, hver gang der er en konflikt, men om at se sig selv og sin kultur i øjnene, hvile i den og samtidig give plads til mennesker med en kultur, der er vidt forskellig fra vores.

Bogen byder på interviews med blandt mange andre ruslandseksperterne Samuel Rachlin og Flemming Rose.