Kulturspejlet – nøglen til global succes

Kulturspejlet af Mette Bærbach BasKulturspejlet inviterer dig til at se nærmere på din egen danske kultur. Det giver dig forklaringen på, hvorfor kulturmødet kan være så svært. Og hvad du skal gøre for at komme nærmere den positive udveksling, du ønsker.

Bogen koster 249,95 kr. + porto, og du kan købe bogen her.

Med denne bog i hånden har du taget et vigtigt skridt til at mestre kulturmødet. Her får du nemlig redskaberne til at skabe den udveksling, du ønsker – uden frustrationer.

Kulturspejlet gør dig klogere på din egen kultur og viser dig, hvordan verden (og du selv) ser ud modpartens perspektiv.

Dansk kultur er ekstrem

I vor tids overflod af coaches, mentorer, terapeuter, guruer og livsstilseksperter undrer det mig, at vi danskere er så lidt bevidste om vores egen kultur.

Vi underkaster vores barndom, vores parforhold og vores karrierer omfattende grublerier, men vores kultur – den stiller vi ikke spørgsmålstegn ved. Det er på høje tid, vi selvudvikler på vores nationalkarakter, for vi ligger virkelig i den ekstreme ende. Vi danskere er ekstremt individualistiske, ekstremt ligeværdige, ekstremt trygge, ekstremt uformelle og ekstremt tillidsfulde.

Vores ekstreme kultur spænder ben for kulturmødet, og det er helt unødvendigt. Med få velvalgte redskaber og Kulturmetoden® kan vi lære at få de resultater, som vi ønsker i kulturmødet. Det gælder, hvad enten vi laver handler med russere, opkøber tøj i Kina eller byder flygtninge velkommen i vores lille land.

Selvudvikling af din nationalkarakter

Kulturspejlet er en selvudviklingsbog + en teoribog i kulturforståelse.

Du lærer, hvordan ændringer i din egen adfærd og i dit tankesæt kan skabe udvikling i dit samarbejde med og din holdning til udlændinge, som du slet ikke troede var mulig. Det hele starter hos dig selv, og du skal blot justere på egen banehalvdel. Så vil resultaterne tikke ind lige så stille.

Bogens øvelser får dig til at reflektere over din kultur. Du får langt om længe svar på, hvad er kemi, og hvad er kultur. Du lærer at genkende egne begrænsninger, og hvordan kan du justere, så du kan få de resultater du ønsker i kulturmødet.

Øvelserne og de mange gode og personlige eksempler hjælper dig med at ændre uhensigtsmæssige handlinger og ikke mindst med at få lavet en værktøjskasse, du kan tage frem i tilspidsede situationer.

Hertil er Kulturmetoden dit nødhjælpsredskab, når du står over for konflikthåndtering med personer fra andre kulturer. Det er en refleksionsmetode, der hjælper til at punktere de svære følelser og skabe luft til at finde gennemtænkte løsninger, der holder på sigt.

Udtalelse om kulturspejlet

Masser af redskaber og eksempler i Kulturspejlet

Som ekspert i kulturforskelle hjælper jeg til at udligne forskellene, uden begge parter føler, at de giver for meget eller mister sig selv.

I bogen skriver jeg om 100 % ansvar i kulturmødet, og at vi skal se på os selv først, inden vi giver os til at dømme eller forsøge at kontrollere den anden. Jeg viser dig, hvordan du rydder op i dine fordomme, og du lærer vigtigheden af at blive på egen banehalvdel, når der er en kulturel konflikt.

Bogen er fuld af personlige historier, som hjælper med at lande den nye teori hos dig. Jeg fortæller f.eks. om, hvordan min mand og jeg opdrager vores børn, som har en tyrkisk-muslimsk far og en dansk-kristen mor.

Da jeg jo er ruslandsekspert, får du også en masse tankevækkende eksempler fra kultursammenstød mellem danskere og russere – et emne, der er mere relevant nu end nogensinde.

 

En dejlig velskrevet og veloplagt bog

Bogen koster 249,95 kr. + porto.

Køb bogen her

 

 

Bemærk:

Til bogen hører følgende gratis online ressourcer:

 


Gratis kurser om russisk kultur fra ruslandsekspert Mette Bærbach Bas

Mette Bærbach Bas er idéhistoriker med ekspertise i russisk kultur.

Hun er ekspert i kulturmødet og har skrevet bogen Kulturspejlet, som fortæller, hvor ekstreme vi danskere er – uden at vi selv kan se det.

Mette er desuden en populær oplægsholder og besøger skoler, i foreninger og på virksomheder, hvor hun fortæller om dansk og russisk kultur.

Læs mere om Mette Bærbach Bas.