Lær det russiske sprog og opnå store fordele i dit eksportsamarbejde

I dette indlæg vil jeg gerne komme med en pointe omkring det russiske sprog. Da jeg selv har brugt mange år af mit liv på at lære russisk, så ved jeg godt, at det er noget af en mundfuld at gå i gang med. Men dine kræfter er givet godt ud.

Russerne er enormt positive over for folk, som har gjort sig den umage at lære lidt af deres sprog. Vi skal huske på, at Rusland er en verden i sig selv, og det er stadigvæk ikke ret mange russere, som behersker engelsk på forhandlingsniveau.

Så gør dig selv den tjeneste at få lært de vigtigste russiske ord. De fleste mennesker er i stand til at indlære mellem 50 og 100 ord med få timers intensiv indsats. Så er du godt på vej og har de vigtigste gloser til at klare dig derovre.

Det fine er, at man ikke behøver at være perfekt til russisk. De tilgiver fejl uden videre og vil i stedet komplimentere dig for din umage: De vil opfatte det som, at du har karakter, og at du er seriøs med dine aktiviteter i Rusland.

Russerne er nemlig rigtig gode til at opmuntre og anerkende. For et par uger siden var jeg hjemme hos en hviderussisk kvinde i forbindelse med et interview, jeg skulle lave med hende. Hun havde sin mor på besøg fra Minsk, og jeg må indrømme, at mit russiske er en lille smule rustent, da det på grund af min baby er ved at være noget tid siden, jeg sidst var derovre. Men det betød intet. De snakkede løs med mig og fik mig til at føle mig godt tilpas. De komplimenterede mig for min udtale og mit store ordforråd og så fik de også lige klemt ind at jeg var smuk, og at min figur var så flot, at man slet ikke kunne se, at jeg lige er blevet mor, og at jeg var en dygtig forretningskvinde og de ønskede mig al mulig succes i min business.

Det er så typisk for russere. De forstår virkelig at få en til at være tilpas i deres selskab. Jeg kan huske, at jeg gik derfra med en følelse af, at det var da de skønneste mennesker. Og jeg blev så glad for at denne russiske sjælevarme også var at finde i Viby i Aarhus.

Hvis du er interesseret i at lære russisk, er der flere veje du kan gå. Universitetet, FOF og sprogkurser og private russisklærere. Personligt kan jeg anbefale dig:

  • Irina Senchuk Hansen er født og opvokset i Minsk, Hviderusland. Hun oversætter mellem dansk, engelsk og russisk, og desuden tilbyder hun undervisning i russisk sprog og kulturforståelse på en nem, hurtig og sjov måde!

  • abcSPROG taler det sprog, du har brug for! Og du har brug for at kunne tale russisk, hvis du vil igennem med dine ting i Rusland. abcSPROG tilbyder sprogkurser til erhvervsfolk samt oversættelse, tolkning, korrekturlæsning og anden sproglig assistance til virksomheder.

Speak Your Mind

*