Om Mette Bærbach Bas

Jeg er uddannet inden for filosofi og sprog og har siden 2005 beskæftiget mig med kulturforskelle. Er født og opvokset i Vendsyssel, men kunne ikke vente med at komme ud i verden. Foruden studieårene i Aarhus har jeg boet i Luxembourg, Frankrig, Rusland, Belgien og Sverige og er nu tilbage i Danmark.

Lidt om min baggrund

Efter endt uddannelse arbejdede jeg med revalidering hos Aarhus Kommune og derefter som kommunikationsmedarbejder i Natur & Ungdom. Hurtigt blev jeg klar over, at jeg trives bedst som selvstændig, så jeg fik et CVR-nummer i 2009 og arbejdede herefter som oversætter og kulturformidler. Foredrag, kulturtræninger og ekspertudtalelser i danske og udenlandske medier prægede årene frem til marts 2020, hvor alting vendte på en tallerken. Corona kom, mit helbred begyndte at drille, og samtidig flyttede jeg med min lille familie til Mors. Jeg er vist stadig i gang med at lande og forholde mig til de kulturforskelle, der møder mig i dette lille øsamfund.

Mette Bærbach Bas - Ruslandseksperten.dkHvorfor vælge Mette Bærbach Bas?

Om du hører mig til foredrag, læser mine bøger eller følger med på anden måde – så møder du et ambitiøst, videbegærligt og reflekterende menneske, der brænder for at se sammenhænge og formidle dem.

Du får en autentisk tilgang til kulturmødet blandet med det akademiske. Jeg bruger nemlig mine egne kulturmøder og -sammenstød som udgangspunkt for at forstå, hvad der er på spil, og i processen trækker jeg på de store teorerikere inden for kulturforståelse, de store tænkere inden for idéhistorien og så min sunde vendsysselske fornuft.

Jeg gør mit bedste for at efterleve min egen værdi om at møde ethvert menneske uden at dømme og kontrollere. I kulturmødet er det måske den allerstørste forskel, vi kan gøre.

Referencer:

Vil du vide, hvorfor jeg snakker så meget om Rusland? Læs om min passion for Rusland.
Vil du vide mere om min måde at formidle på? Se referencer fra mine kunder.
Vil du vide mere om mig? Læs om hvorfor jeg gør det.
Vil du booke mig til et foredrag. Læs mere om foredrag fra Mette Bærbach Bas.