Referencer

Få kulturtræning fra Mette Bærbach Bas ligesom medarbejdere fra…

 • Statoil
 • Danfoss
 • ROCKWOOL
 • Arla
 • Espersen
 • Systematic
 • Købehavns Universitet
 • Allerød Gymnasium
 • Erhvervsforum Roskilde
 • Forsvaret
 • … og mange flere

 

Se videoudtalelser fra foredrag og kulturtræninger på skoler, gymnasier og universiteter…

Videotestimonial fra Allerød Gymnasium – OBS: Der er baggrundsstøj – skru ekstra op for lyden

 

Russisk kulturtræning på Statskundskab, Københavns Universitet

 

Russisk kulturtræning på Skive Handelsgymnasium – Hør lærernes reaktioner

 

Russisk kulturtræning på Skive Handelsgymnasium – Hør elevernes reaktioner

 

Læs udtalelser fra mine kunder…

Stig Møller Christensen, Strategic Partnership Director hos ALK-Abelló A/S, var så venlig at give mig en udtalelse efter en kulturtræning på deres virksomhed. Den lyder sådan her:

Stig Møller ChristensenMette har en meget engageret og intens kommunikationsform, der gjorde, at hendes kulturtræning var meget spændende. Hun kom bredt omkring både de historiske aspekter af den russiske kultur, samt hvordan man når frem med sine budskaber, får bygget troværdighed op og derved kan få en succesrig forretningsstart på det russiske marked. Jeg har som konsekvens ændret min kommunikationsform til vore samarbejdspartnere og kan allerede mærke en positiv respons.

Løjtnant af reserven Oscar Cosman Brøndum fra Forsvarets Hovedorganisation for Personel af Reserven i Danmark havde denne kommentar efter et oplæg om russernes selvforståelse:

Oscar Cosman BrøndumMette gav os et interessant foredrag om russisk kultur og folkesjæl, som både var dybdegående og aktuelt. Mettes foredrag gav en god forståelse for den nuværende situation i Rusland ved hjælp af en indgående viden om landet kombineret med interessante visuelle hjælpemidler og plads til debat.

Stig Bo Jensen, bestyrelsesformand i erhvervsFORUM Roskilde, skrev følgende efter et foredrag i erhvervsFORUM Roskilde:

Stig Bo JensenMette er en meget inspirerende og vidende foredragsholder. Hun forstår at få åbnet op for mange aspekter af den russiske kultur og præsentere dem i en ny kontekst, så man som deltager føler sig beriget med ny indsigt, både på de store linjer men også med forretningsbriller. Hun forstår på bedste vis at få engageret deltagerne i en levende debat, og hun formår at favne forskellige synspunkter, der måtte dukke op undervejs på en fin måde. Jeg kan klart anbefale Mette, til dem der ønsker en indgående forståelse af russisk kultur og forretningsskik.

Rolf Petersen, Centerleder i LOF Kursuscenter havde denne kommentar efter at have booket mig til to forskellige foredrag:

Rolf PetersenMette leverede en både underholdende og engageret indsats, hvor hendes store viden om russisk kultur og folkesjæl virkelig kom til udtryk. Mette inddrager deltagerne i sit indlæg, så man bliver en interaktiv part i arrangementet. Som deltager lærer man meget om tilgangen til russisk forretningsliv og om forskellighederne i vores to kulturer. Mette kan helt klart lette adgangen til både det russiske og andre eksportmarkeder. Foredraget kan absolut anbefales!

Line Nyborg, souchef i SYDTEK, sendte mig denne kommentar efter et foredrag:

Line Nyborg, SYDTEKKære Mette
Mange tak for, at du kom til Vordingborg. For os var det hele den lange rejse værd 🙂 Både min kolleger i SYDTEK og gæsterne har meldt meget positivt tilbage på det, du havde at fortælle – og måden du gjorde det på. Så tusind tak! Man kunne mærke din begejstring, viden og engagement i forhold til Rusland, og der var flere nye pointer, selvom vi nu i nogle år selv har arbejdet intenst med markedet. Meget interessant med din aktuelle vinkling ift. vinter OL 2014. Vi vil anbefale andre at møde dig og lytte godt efter dine erfaringer med at arbejde med russiske partnere.

Solvejg Fredslund, lærer på Grønvangskolen i Vejen, havde følgende udtalelse efter et foredrag for skolens 7.-9.-klasser om Rusland og Putin:

Solvejg FredslundDet var et utroligt lærerigt foredrag. Det er nemmere at forstå Putin, når vi ved mere om, hvordan han og det russiske folk er som folk. Foredraget gav eleverne og os selv en god viden, og vi har fået vendt en masse. En af de ting, der gør dit foredrag spændende og interessant, er, at det skinner tydeligt igennem, hvor stor en interesse og viden, du har om Rusland og det russiske folk. Det smitter, og man har lyst til at høre mere og vide mere.

Rosa Magnusdottir, lektor på Institut for Kultur og Samfund, Aarhus Universitet, beskriver et oplæg, jeg holdt for en gruppe studerende, der skal til Rusland på feltarbejde, således:

Personalefotografering, HUM, Humanistisk Fakultet, 26. august, 2009, Institut for Historie og Områdestudier, Rósa MagnúsdottírMette holdt et velforberedt og meget engageret foredrag for et hold studerende, som snart skal på udlandsophold i Rusland. Hun havde god kontakt til sit publikum, og hun var underholdende, samtidig med at hun var meget ærlig om de udfordringer, som opstår, når mennesker indgår i kulturmøder.

 

 

Jeg er også så heldig at nyde opbakning fra mange herboende russere. Blandt andet har Rosina Axelsen helt uopfordret skrevet denne anbefaling på Ruslandsekspertens Facebookside:

Rosina AxelsenJeg kan varmt anbefale Mette som konsulent inden for hendes kernekompetencer, som er ubegrænset kendskab til både: den russiske forretningskulturforståelse og den “by i Rusland”, man plejer at kalde den russiske sjæl ;). Det er utrolig imponerende, at et menneske, som ikke oprindelig er russer, kan fornemme emnet på det niveau samt formidle informationen på en så engagerende, nem og behagelig måde. Jeg kender ikke Mette personligt, men følger hende på www.ruslandseksperten.dk og er enig med alle de tanker og konklusioner, som hun kommer med.
Mange tak, kære Mette, for din personlige og faglige indsats og de bedste ønsker for din professionelle vej! Varmeste hilsner fra
Rosina Axelsen, født og opvokset i Sovjetunionen.

 

Jeg holder oplæg ved konference og seminarer. Blandt andet ved Øst-Infos eksportseminarer. Her er, hvad Andrej Sivertsev, stifter af Øst-Info, fortæller om mine oplæg:

Øst-Info har altid haft en stor glæde af samarbejde med Ruslandseksperten. Mette Bærbach Bas’ indlæg om den russiske forretningskultur er altid både præcise og underholdende. Mette viser en solid personlig erfaring på området og en seriøs løbende research. Mette gør også en virkeligt imponerende indsats for, at hendes kompetencer er nemt tilgængelige gennem internettet! Vi håber meget på, at vores samarbejde med Mette vil forsætte, og vi vil samtidig anbefale kulturtræning hos Mette til virksomheder, der tager det første skridt på markedet eller vil uddybe deres kulturkompetencer for at udvikle forretningen med russiske kunder og partnere.
Øst-Info, Andrej Sivertsev

 

Oxana Steen, ph.d., statsautoriseret tolk og translatør i Russisk, indehaver af oversættelsesfirmaet (www.russisk-tolk.dk) kan anbefale e-kurset, Takt og Tone i Russisk Business:

Oxana SteenI kraft af mit arbejde som tolk og kulturkonsulent hjælper jeg danske virksomheder, som gerne vil indgå samarbejde med russerne, med tolkning og oversættelse og ledsager dem ofte til Rusland. Mettes online kursus ”Takt og tone i russisk business” formidler på fremragende vis forskellene mellem dansk og russisk forretningskultur og indeholder konkrete råd om, hvordan man bør tackle det sociale aspekt ved at gøre forretning i Rusland, fx mht dresscode, hilseformer, mødekultur og konflikthåndtering. Kurset er unikt og helt klart anbefalelsesværdigt for alle, der gerne vil opnå forretningssucces med russiske samarbejdspartnere.

Alan Isaacs, salgsdirektør for Nord- og Østeuropa, Roland DG, anbefaler også e-kurset, Takt og Tone i Russisk Business:

Alan_Isaacs_PhotoGennem de sidste 4-5 år har jeg været involveret i salgs- og eksportarbejde med opbygning af markeder i Østeuropa og i særdelshed Rusland. I online kurset ”Takt og tone i Russisk Business” har jeg gentagne gange haft stor nytte i måden at effektivt udvikle og vedligeholde forretningsrelationerne på. Det har været en nem guide og sparet mig tid og omkostninger. Dette online kursus er særdeles velegnet til danske virksomheder som vælger at gå aktivt ind i markedet og en vigtig forusætning for at opbygge en bæredygtig forretningsmodel og resultater i Rusland. Oplev en mere effektiv og inspirende måde at pleje dine dansk-russisk forretningsrealtioner på ved at at lytte til Mette Bærbach Bas’ mange vise ord og brugbare tips.

 

NB: Hvis du har bidraget med en udtalelse på video eller tekst og ønsker at få ændret eller fjernet din udtalelse, skal du blot give mig besked, og jeg vil få det ordnet inden for senest 48 timer.