Russisk kulturforståelse for virksomheder

Russisk kulturforståelse for virksomheder er din udvej til at slippe for dumme fejl i mødet med russerne.

Jeg kan hjælpe jer med at lægge en strategi og skabe et fundament for en bæredygtig relation. Når det kommer til Rusland er tillid alfa omega. Hvis den ikke er der, bliver det virkelig op ad bakke at hente en aftale hjem.

Måden, vi opbygger tillid på, er meget forskellig i Danmark og Rusland. Derfor underviser jeg blandt andet i følgende:

 • Indsigt i historiske og kulturelle forhold + de vigtigste kulturforskelle
 • Førstehåndsindtryk, takt og tone i russisk business og generelle Do’s and dont’s
 • Relationsopbygning, der skaber tillid og varer ved
 • Hvordan man navigerer i det stejle russiske forretningshierarki
 • Samarbejde på distancen – kommunikation, ordregivning og opfølgning
 • Forhandling – for det er bestemt ikke win-win, der gælder i Rusland…
 • Faldgruber i ansættelse og ledelse af russiske medarbejdere

Formatet kan f.eks. en workshop, hvor jeg underviser jer med udgangspunkt i ovenstående samt jeres særlige ønsker. Jeg tager 8500 kr. + moms for en halv dags kulturtræning.

Jeg anbefaler desuden samarbejdspartnere inden for tolkning, juridisk bistand, logistik og eksportfinansiering.

Før/under/efter-forløb i russisk kulturforståelse

Hvis/når I står over for at skulle mødes fysisk med russerne, så er der mulighed for at tage et forløb i udvidet russisk kulturforståelse på f.eks. 3 gange. Her mødes vi før, under og efter jeres første møde med russerne. Det giver klart de bedste resultater. Især fordi man virkelig er nødt til at mødes in person, da tilliden og relationen ikke kan bygges op via e-mail/Skype. Det er næsten den vigtigste forskel i dansk og russisk forretningsnormer,

Før: Her får I en introduktion til Ruslands historie og de vigtigste kulturforskellene og bliver klædt på til at møde russerne, gøre et godt førstehåndsindtryk og bliver skarpe på alle faldgruberne.

Under: Hvis mødet foregår i Danmark, møder jeg og min partner Uliana Tillema op. Uliana underholder russerne med sjove anekdoter om at være russer i Danmark og fortæller dem om danskerne fra en russers perspektiv. Imens coacher jeg det danske team på den aktuelle situations udfordringer, forklarer en eventuel ”mærkelig adfærd” og tipper jer om, hvordan I bevarer den gode stemning og får det maksimale ud af relationen.

Efter: Efter russerne er taget hjem, laver vi en debriefing, hvor vi lærer af oplevelsen og lægger en strategi fremadrettet, så I kan nå jeres mål i Rusland.

Et før/under/efter-forløb koster 5000 kr. + moms pr. gang.

Min måde at undervise på

Når I booker mig til et foredrag, oplæg eller russisk kulturforståelse, kan I forvente følgende:

 • I får at vide, at det handler ikke om russerne, men om hvordan vi går til russerne.
 • I lærer, at når noget trigger os, har vi noget essentielt i spil, og i kulturmødet dækker det altid over en kulturforskel. Hvis vi går bag om den forskel og finder ud af, hvad det siger om os, står vi meget stærkere, når vi skal navigere i fremmede kulturer.
 • I forstår, at rummelig ikke er lig med grænseløs. Kulturmødet handler om at sætte klare grænser og kommunikere uden støj på linjen. Så I lærer at sige fra og til på den rigtige måde.
 • I får tips og redskaber til at forstå og samarbejde med russerne + nyttig baggrundsviden om historien, mentaliteten og kulturen.
 • Jeg taler om min kulturmetode, som hjælper danskerne til at begå sig blandt mennesker, som er meget anderledes. Hvis alle kendte den, ville ingen føle sig fortabt eller forarget eller forvirret, når de skal fungere sammen med udlændinge.
 • Jeg giver jer tid til eftertænksomhed og et nyt syn på jeres egen rolle i kulturmødet.
 • Når I tager hjem, har I en følelse af at se jer selv fra et nyt sted, og I kan bedre rumme og tilgive og forstå, at andre gør tingene og ser livet på en anden måde.
 • I tager fra vores møde med en klar strategi for, hvad I vil fortsætte med, begynde på og stoppe med i relation til ruserne.

 

Lokalitet

Kulturtræningen foregår på din virksomhed, medmindre vi aftaler andet.

Booking

Skriv til mig via mail: mette@ruslandseksperten.dk eller ring på 6171 6109.
Se mere information under Handelsbetingelser.

 

Referencer

Stig Møller Christensen, Strategic Partnership Director hos ALK-Abelló A/S, var så venlig at give mig en udtalelse efter en kulturtræning på virksomheden. Den lyder sådan her:

Stig Møller ChristensenMette har en meget engageret og intens kommunikationsform, der gjorde, at hendes kulturtræning var meget spændende. Hun kom bredt omkring både de historiske aspekter af den russiske kultur, samt hvordan man når frem med sine budskaber, får bygget troværdighed op og derved kan få en succesrig forretningsstart på det russiske marked. Jeg har som konsekvens ændret min kommunikationsform til vore samarbejdspartnere og kan allerede mærke en positiv respons.

 

LT-R Oscar Cosman Brøndum fra Forsvarets Hovedorganisation for Personel af Reserven i Danmark havde denne kommentar efter et oplæg om russernes selvforståelse:

Oscar Cosman BrøndumMette gav os et interessant foredrag om russisk kultur og folkesjæl, som både var dybdegående og aktuelt. Mettes foredrag gav en god forståelse for den nuværende situation i Rusland ved hjælp af en indgående viden om landet kombineret med interessante visuelle hjælpemidler og plads til debat. 

 

Line Nyborg, souchef i SYDTEK, sendte mig denne kommentar efter et foredrag:

Line Nyborg, SYDTEKKære Mette
Mange tak for, at du kom til Vordingborg. For os var det hele den lange rejse værd 🙂 Både min kolleger i SYDTEK og gæsterne har meldt meget positivt tilbage på det, du havde at fortælle – og måden du gjorde det på. Så tusind tak! Man kunne mærke din begejstring, viden og engagement i forhold til Rusland, og der var flere nye pointer, selvom vi nu i nogle år selv har arbejdet intenst med markedet. Meget interessant med din aktuelle vinkling ift. vinter OL 2014. Vi vil anbefale andre at møde dig og lytte godt efter dine erfaringer med at arbejde med russiske partnere.

 

Hvorfor vælge mig til en workshop om russisk kulturforståelse?

Russisk kulturforståelse for virksomheder af Mette Bærbach Bas

Du får mit engagement og min passion, min imødekommenhed og min positive livssyn. Fordi jeg frem for alt brænder for Rusland, vil næsten alle, som kommer i kontakt med mig, blive smittet af min fascination af Rusland og min åbne og fordomsfrie tilgang til kulturmødet med russerne.

I mine foredrag og oplæg taler jeg om det, der trigger os ved russerne. Det har du sikkert selv oplevet: At blive fascineret, frastødt, forelsket eller forarget under et møde med russerne. Min pointe er, at når noget trigger os, betyder det, at vi har essentielle ting i spil. I kulturmødet dækker det altid over en vigtig kulturforskel.

Jeg involverer jer aktivt og sørger for, at den nye viden lander hos jer, så I kan bruge den med det samme. Det plejer at være sjovt, inspirerende og fuld af aha-oplevelser at have mig på besøg.