Russisk kulturtræning på Skive Handelsgymnasium

Russisk kulturtræning har hjulpet eleverne på Skive Handelsgymnasium til at få det optimale ud af udveklsingen med en russisk skole. Her kan du se elevernes og lærernes reaktion efter et kulturtræningsforløb.

I dette forår har jeg været meget i Skive. Skive Handelsgymnasium har nemlig en udvekslingsaftale med en russisk skole, og eleverne har besøgt og boet hos hinanden. For at klæde eleverne bedst muligt på har skolen investeret i kulturtræning til eleverne. Det foregik af tre omgange:

  1. gang tog jeg til Skive, et par uger inden russerne kom til Danmark, hvor jeg holdt et foredrag om russisk historie og kultur. På den måde var eleverne godt forberedt til udvekslingen.
  2. gang lavede jeg en session med eleverne, mens russerne var på besøg, og her løsnede vi op for alle frustrationerne og fandt forklaringer på kulturforskellene. Det var de så glade for. Det betyder meget at blive forstået, når man er midt i et krævende kulturmøde.
  3. gang har jeg debriefet eleverne, efter de har været i Rusland. Erkendelserne fik lov til at lande, og erfaringerne fik rum til at virke og finde nytte til de fremtidige kulturmøder, som eleverne på den internationale linje helt sikkert vil opleve mange af.

Det har været en fornøjelse og et privilegium at nyde elevernes fortrolighed og hjælpe dem til en vellykket kulturudveksling.

Det skønne er, at både elever og lærere har medvirket i video-testimonials, som du kan se herunder.

 

 

Speak Your Mind

*