Russisk nytårsfilm – must see!

С новым годом!

Eller godt nytår, som det hedder på dansk. Som nytårsgave vil jeg gerne tippe dig om en god russisk nytårsfilm: Ironiya sudby ili s legkim parom (Skæbnens ironi). Filmen er russisk og super sød og mega sjov. Du kan læse om den på IMDB her og på Wikipedia her.

Filmen er på min helt personlige liste over russiske kultfilm og er i min optik helt på linje med Panserkrydseren Potjemkin. Den er fra 1975 og viser en fin kritik af sovjetsamfundet, hvor alt er så ensrettet, at du kan drikke dig så fuld i banja i Moskva, at du ender i en flyver til Petersborg. Stiger ind i en taxa. Siger navnet på din adresse i Moskva. Bliver kørt til samme adresse i Petersborg. Uden du opdager det. For det er samme type boligkvarter. Samme type opgang. Samme indretning i lejligheden. Dog med en anden (og meget sød) pige, der bor i lejligheden…

Samtidig viser filmen så fint de russiske nytårstraditioner med at tage på besøg hos venner, give gaver og have et flot pyntet nytårstræ.

Ironiya sudby ili s legkim parom (Skæbnens ironi)

Du kan se en trailer fra filmen på Youtube her
Og bestille den på Amazon her.

Den er et must see for dig, der gør forretning i Rusland. Hvis du kan tale om denne film over en forretningsmiddag, skyder du en betydelig genvej i relationsopbygningen med din russiske samarbejdspartner.

Speak Your Mind

*