The sniffer – en udmærket russisk/ukrainsk tv-serie

The SnifferThe Sniffer er en russisk/ukrainsk tv-serie, du kan se på Netflix. Den handler om en helt særlig måde at opklare forbrydelser på – nemlig med lugtesansen.

Bedst som vi troede, at alle slags superheltekræfter var blevet filmatiseret, så dukker der en ny op. The Sniffer er nemlig tv-serien om en specialkonsulent, som hjælper politiet med at opklare forbrydelser. Hvordan spørger du? Med næsen!

Hovedpersonen har en særlig veludviklet lugtesans, der gør ham i stand til at lugte, hvor gammel er person er, hvad vedkommende har spist eller rørt ved og andre interessante fakta om forbryderen.

Her er altså tale hidtil uset tilgang til at opklare forbrydelser. Og det allerbedste er, at DE TALER RUSSISK!

The Sniffer foregår i Ukraine, men de taler på russisk. Det tog mig lidt tid at regne det ud, for de skilter ikke med det. Men jeg er næsten overbevist om, at den foregår i Kiev. Hvis du, kære læser, har insideroplysninger, så skriv dem i bidragssporet.

The Sniffer er en umage blanding af genrer

Serien er en umage blanding af detektivserien Sherlock og Nordic Noir-genren, som møder CSI tilsat comic relief og masser af bromance mellem de to mandlige hovedpersoner.

Jeg syntes, de første afsnit var lidt fjollede, men jeg holdt ved, fordi de talte russisk, og fordi serien alligevel kunne et eller andet. Den var underholdende og grafisk flot, når de viste, hvordan hovedpersonen lugter sig frem til spor.

I løbet af seriens indtil videre tre sæsoner får karaktererne mere dybde, personerne hænger bedre sammen psykologisk, og plottet samler sig til ganske underholdende tv.

Unuanceret kvindesyn, men troværdig bromance-fortælling

Jeg har som dansk kvinde lidt svært ved det kvindesyn, der portrætteres. Efter min mening mangler serien nogle fornuftige kvindelige karakterer, som ikke er ude i de ekstreme ender af Madonna/Whore-spektret. Den ene kvindelige hovedperson er en mega bitch, og den anden er smuk, men virkelig passiv. Det bliver lidt irriterende at se på, men det er dog stadig underholdende.

Til gengæld har folkene bag The Sniffer formået at indkapsle bromance-genren rigtig flot. Bromance er en sammentrækning af bro (amerikansk slang for bror, kammerat) og romance. Altså en venskabs-romance mellem to fyre, der bliver gode kammerater. Et andet eksempel på en god bromance-serie er serien Scrups.

I The Sniffer portrætteres venskabet mellem hovedpersonen og politimanden på en fin og troværdig måde, idet det indeholder ærlighed, venskabeligt drilleri og gensidig respekt.

En seværdig serie

По моему er The Sniffer en seværdig Netflix-serie. Se den første scene, som udspiller sig i en lufthavn. Hvis du ikke er solgt inden for halvandet minut, så er serien nok ikke noget for dig. Men hvis du bliver hooked, så kan jeg kun sige – enjoy the ride!

 

Læs mere:

Klik for flere anmeldelser fra Ruslandseksperten.

 


Gratis kurser om russisk kultur fra ruslandsekspert Mette Bærbach Bas

Mette Bærbach Bas er idéhistoriker med ekspertise i russisk kultur.

Hun er ekspert i kulturmødet og har skrevet bogen Kulturspejlet, som fortæller, hvor ekstreme vi danskere er – uden at vi selv kan se det.

Mette er desuden en populær oplægsholder og besøger skoler, i foreninger og på virksomheder, hvor hun fortæller om dansk og russisk kultur.

Læs mere om Mette Bærbach Bas.

Speak Your Mind

*